Podczas drugiej edycji Festiwalu Czekolady i Słodkości na bielskim Rynku swoją ofertę prezentują producenci słodyczy, ale nie brakuje również warsztatów oraz występów artystyczno-rozrywkowych i konkursów. Oferta festiwalowa jest znacznie bogatsza niż w ub. roku.

Od piątku na Rynku trwa II Festiwal Czekolady i Słodkości. Królują producenci czekolady i wyrobów czekoladowych, lecz oko i podniebienie zachwycają także wszelkiego rodzaju słodkości w postaci, ciast, ciastek, cukierków oraz lizaków. Spróbować można wyrobów czekoladowych, owoców w czekoladzie,  chałwy, sękaczy, suszonych owoców, egzotycznych wypieków czy słodkich przysmaków na ciepło.

Dla najmłodszych gości przygotowano strefę artystycznych i kreatywnych zabaw, gdzie odbywa się m.in. malowanie czekoladą. W kreatywnej strefie pieczenia słodkości każdy może nauczyć się robienia pralin oraz dekorowania ciasteczek. Dla zmęczonych odwiedzaniem stoisk przygotowano strefę relaksu z rozstawionymi leżakami. Nie brakuje pokazów i występów artystycznych.

Wystawcy chwalą sobie termin wydarzenia. Jest nieco chłodniej niż w poprzedniej edycji, na czym korzystają sprzedawane produkty. Dziś, w ostatnim dniu festiwalu zaplanowano m.in. wystawę - konkurs tortów i małych form cukierniczych.

Foto: Piotr Bieniecki
Warunki zakupu i wykorzystania zdjęć