Znany kucharz gotował wczoraj w bielskiej restauracji. Podglądaliśmy ekipę, która realizowała program telewizyjny. Dziś prezentujemy sceny z planu, a całą audycję będzie można zobaczyć w przyszłym tygodniu w cyklu "Rączka gotuje" na antenie TVP3.

Remigiusz Rączka jest gwiazdą ośrodka TVP w Katowicach. Podróżuje po całym województwie śląskim, promując przysmaki lokalnej kuchni. Wczoraj przez cały dzień ekipa telewizyjna realizowała program w restauracji Szynk w Bielsku-Białej. Mistrz przygotował trzy dania z karty lokalu przy ul. Barlickiego - zupę czosnkową z pulpetami mięsnymi, goleń jagnięcą z kaszą oraz krupnioka z imbirem na tostach.

Aby zrealizować program z cyklu ?Rączka gotuje?, w restauracji rozstawiono studio telewizyjne, po którym dyskretnie krzątali się dźwiękowcy, producenci i kamerzyści. Remigiusz Rączka gotował potrawy jedna po drugiej. Produkcja szła sprawnie i rzadko trzeba było powtarzać ujęcia. Dowcipnemu kucharzowi z telewizji towarzyszył szef kuchni Szynku, Sebastian Stwora, po którym nie było widać tremy przed kamerami.

Po przyrządzeniu każdej z zaplanowanych potraw, zarządzano krótką przerwę, podczas której ekipa wspólnie zjadała świeżo przygotowane danie. Prezentujemy sceny z planu telewizyjnego w Szynku. Program zrealizowany wczoraj w Bielsku-Białej będzie można zobaczyć w sobotę, 11 maja, w TVP3.

Foto: Krzysztof Dubiel